FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vesna Pusić sudjelovala na tribini u Mostaru

MOSTAR, , 17. prosinca 2005. (Hina) - Predsjednica Hrvatske narodnestranke Vesna Pusić gostovala je u subotu navečer u Mostaru na javnojtribini Liberalne demokratske stranke BiH na kojoj je izjavila kako jeu svakom od tri konstitutivna naroda u BiH potrebno pronaći novugeneraciju vođa koji bi imali političke ambicije i koji bi, kako jerekla, znali stvarati zajedništvo u posebnostima.
MOSTAR, , 17. prosinca 2005. (Hina) - Predsjednica Hrvatske narodne stranke Vesna Pusić gostovala je u subotu navečer u Mostaru na javnoj tribini Liberalne demokratske stranke BiH na kojoj je izjavila kako je u svakom od tri konstitutivna naroda u BiH potrebno pronaći novu generaciju vođa koji bi imali političke ambicije i koji bi, kako je rekla, znali stvarati zajedništvo u posebnostima.

Po riječima Vesne Pusić u BiH se mora prekinuti s psihologijom žrtve po kojoj se uvijek traži pomoć sa strane, te je nužno oblikovati političke koncepte s osloncem na vlastite snage.

Kritizirajući nacionalizam i šovinizam koji je, kako je rekla, poguban za BiH, Vesna Pusić se zauzela za građanski model države Bosne i Hercegovine u kojem "neće dominirati nacionalnost i vjerski principi, nego prava pojedinca".

Vesna Pusić dodala je kako je takav model građanske države lakše ostvariti u Hrvatskoj gdje su u većini Hrvati, nego u BiH gdje su tri konstitutivna naroda.

Govoreći o mladima u BiH Vesna Pusić je istaknula kako se "politikom ne treba baviti ako se nema za cilj dolazak na vlast".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙