FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mostaru predana povelja o upisu Starog mosta na popis UNESCO-a

MOSTAR, 17. prosinca 2005. (Hina) - Na posebnoj svečanosti u Mostaru usubotu je gradonačelniku Ljubi Bešliću i službeno predana Povelja oupisu Staroga mosta i stare gradske jezgre na UNESCO-ov popiszaštićene svjetske baštine, o čemu je odluka donesena na UNESCO-ovomzasjedanju u srpnju ove godine u Durbanu u Južnoafričkoj Republici.
MOSTAR, 17. prosinca 2005. (Hina) - Na posebnoj svečanosti u Mostaru u subotu je gradonačelniku Ljubi Bešliću i službeno predana Povelja o upisu Staroga mosta i stare gradske jezgre na UNESCO-ov popis zaštićene svjetske baštine, o čemu je odluka donesena na UNESCO-ovom zasjedanju u srpnju ove godine u Durbanu u Južnoafričkoj Republici.

Predajući Povelju gradonačelniku Bešliću, zamjenik generalnog direktora UNESCO-a Mounir Bouchenaki je rekao kako je obnova Staroga mosta potvrda mogućnosti dijaloga i suživota različitih naroda i vjera na mostarskom području.

Bouchenaki je predsjedniku Predsjedništva BiH Ivi Miri Joviću, te članovima državnog predsjedništva Sulejmanu Tihiću i Borislavu Paravcu, koji su nazočili svečanosti, darovao posebne medalje u povodu 60. godišnjice utemeljenja UNESCO-a.

Pozdravljajući nazočne Ivo Miro Jović je naglasio kako su obnovu Starog mosta svojim donacijama pomogle vlade Hrvatske, Italije, Nizozemske, Turske i Mađarske.

Sudionici današnje svečanosti u Mostaru posjetili su i ruševine pravoslavne saborne crkve u tom gradu, razorene tijekom rata u BiH. a je crkva prije rata ubrajana među najljepše pravoslavne objekte na Balkanu. Bouchenaki je rekao kako će se UNESCO uključiti u pomaganje njezinoj obnovi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙