FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obilježena 16. obljetnica vinkovačkog HDZ-a

VINKOVCI,16. prosinca 2005.(Hina) - U nazočnosti brojnih stranačkih idržavnih dužnosnika predvođenih predsjednikom HDZ-a i Vlade dr. IvomSanaderom te Hrvatskog sabora, Vladimirom Šeksom, u Vinkovcima jevečeras obilježena 16. obljetnica utemeljenja vinkovačkog HDZ-a.
VINKOVCI,16. prosinca 2005.(Hina) - U nazočnosti brojnih stranačkih i državnih dužnosnika predvođenih predsjednikom HDZ-a i Vlade dr. Ivom Sanaderom te Hrvatskog sabora, Vladimirom Šeksom, u Vinkovcima je večeras obilježena 16. obljetnica utemeljenja vinkovačkog HDZ-a.

Na svečanom skupu u Gradskom kazalištu "Joza Ivakić", predsjednik stranke dr. Sanader čestitao je članovima vinkovačkog HDZ-a obljetnicu, rekavši kako HDZ "nikada nije vodio jeftinu politiku već politiku u korist Hrvatske i njezinih stanovnika".

Dodao je kako "nisu točne ankete po kojima je ljevica ispred HDZ-a, a HSP se kao približava HDZ-u".

Sanader se kratko osvrnuo i na skupove potpore uhićenom hrvatskom generalu, Anti Gotovini, rekavši kako su to "nisu bili prosvjedni skupovi već skupovi potpore istini i Domovinskom ratu".

"Na tim je skupovima Hrvatska pokazala političku zrelost kao i HVIDR-a", ocijenio je.

Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks zahvalio se članovima vinkovačkog HDZ-a što, kako je rekao, nisu podržali "nerealnu utopiju od proljetos, prema kojoj je Hrvatska trebala biti podijeljena na pet dijelova koji bi imali vlastite parlamente".

Predsjednik vinkovačkog HDZ-a Tomislav Čuljak podsjetio je kako je vinkovački HDZ osnovan kao druga organizacija HDZ-a u Hrvatskoj.

"Građani Vinkovaca i onda su kao i sada uspjeli prepoznati ideje HDZ-a kao ideje o slobodnoj i neovisnoj Hrvatskoj", dodao je.

Prije svečanog skupa, dr. Ivo Sanader i Vladimir Šeks otkrili su na obali Bosuta ispred Poslovnog centra Terme, spomen poprsje prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, rad vinkovačkog akademskog kipara Ivana Križanca.

Dr. Sanader pozvao je sve one koji se, kako je rekao, iz ovih ili onih razloga politički ne slažu (s Tuđmanom) da nadiđu osobne partikularne interese i zauzmu zajedničko stajalište kako je dr. Franjo Tuđman velikan hrvatskog naroda.

"Nikakva povijesna distanca nije potrebna da se dr. Franji Tuđmanu danas ne oda priznanje kao čovjeku koji je stvorio hrvatsku državu", naglasio je predsjednik Hrvatskog sbora Vladimir Šeks.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙