FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 16. prosinca 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske
ZAGREB, 16. prosinca 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske

ZAGREB - Hrvatsko Ministarstvo pravosuđa i Vlada Kraljevine Švedske potpisali su danas u Zagrebu Ugovor o suradnji na dvogodišnjem projektu vrijednom više od milijun eura, koji je usmjeren na razvoj sustava zemljišnih knjiga i katastra. Ugovor su sa švedskim veleposlanikom Stureom Theolinom potpisali ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt i ravnatelj Državne geodetske uprave Željko Bačić. Time će se provesti treća faza projekta izgradnje kapaciteta u Državnoj geodetskoj upravi i Ministarstvu pravosuđa. Švedska je u prošle dvije godine sustavno podržavala reformu zemljišnih knjiga i katastra kroz pomoć u iznosu od preko milijun eura, a dosad je pomogla Hrvatsku u provođenju različitih reformi s oko 45 milijuna eura.

ZAGREB - Predsjednik HNS-ova kluba u Hrvatskom saboru Dragutin Lesar danas je saborsku raspravu o programskom i financijskom izvješću HRT-a nazvao javnom sramotom, a HDZ prozvao da "u panici zbog pada rejtinga pokušava naplatiti PDV na RTV pristojbu i tako preuzeti HRT". Lesar je, na konferenciji za novinare u Saboru, podsjetio da je Sabor prihvatio izvješće Državnog ureda za reviziju o poslovanju HRT-a u 2001. i 2002. godini, u kojem, kaže, nije zabilježen nijedan propust u financijskom poslovanju HRT-a. Kazao je i kako, nakon što je saborska većina odbila HRT-ova izvješća, očekuje unutarnje urušavanje Programskog vijeća. Dodao je i kako s velikim zanimanjem očekuje reakciju Europske pučke stranke na događaje u Saboru.

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je posjetio Hrvatsko društvo političkih zatvorenika (HDPZ) i ponudio im pomoć Grada u uređenju njihova prostora i u financiranju Društva. Predsjednik HDPZ-a Marko Veselica je naglasio da treba očuvati uspomenu na političke zatvorenike od kojih su mnogi bili nosači hrvatskih političkih stranaka u vrijeme stvaranja hrvatske države i izrazio želju da Hrvatska i Grad Zagreb i dalje napreduju u slobodi i demokraciji. Gradonačelnik Bandić je obećao da će Grad Zagreb pomoći rad tog Društva koje će biti uvršteno među udruge od posebnog značaja za Grad.

ZAGREB - Ministar kulture Božo Biškupić čestitao je danas hrvatskom kiparu, slikaru i grafičaru Ivanu Kožarić na nagradi Hrvatskoga društva likovnih umjetnika (HDLU) za životno djelo. Nagrada je priznanje za umjetnički rad koji traje više od šest desetljeća, a u kojem je Kožarić otkrivao nove mogućnosti materijala i vizije jednako uspješno prenosio na crtež, skulpturu, sliku ili grafiku, stoji u čestitci ministra Biškupića. Nagrada je Ivanu Kožariću (Petrinja, 1921.) jučer uručena u zagrebačkoj Starogradskoj vijećnici za ukupan opus na koji je 2005. ponovno svratio pozornost nizom samostalnih izložaba.

ZAGREB - Hrvatske željeznice (HŽ) izvijestile su jutros da će radi ugradnje rasponske konstrukcije mosta za pješački pothodnik na pruzi Novska - Sisak - Glavni kolodvor Zagreb između kolodvorâ Zagreb Klara i Glavni kolodvor Zagreb pruga biti zatvorena 17. prosinca od 4 do 22 sata. Isto tako, radi remontnih radova na pruzi Zagreb - Rijeka između kolodvorâ Škrljevo i Rijeka pruga će biti zatvorena 19., 21. i 22. prosinca 2005. od 7,15. do 19 sati, te 20. prosinca od 8 do 14,55 sati. Umjesto lokalnih vlakova na tim relacijama i obrnuto putnike će prevoziti autobusi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙