FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 19. studenog 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 15,30sati.
ZAGREB, 19. studenog 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati.

VUKOVAR - Komemorativnim skupom ispred srušene zgrade Borovo Commercea, u kojoj je tijekom srpske agresije na Vukovar 1991. bio stacionar ratne bolnice, danas je obilježena 14. obljetnica pogibije 178 hrvatskih branitelja i civila iz vukovarske gradske četvrti Borova Naselja. U spomen na njihovu žrtvu vijence su podno spomen-ploče položila i svijeće zapalila brojna izaslanstva. Predsjednik Udruge "Vukovarske majke" Ivan Pšenica rekao je da je na popisu zatočenih i nestalih osoba u Domovinskom ratu još 81 osoba iz Borova Naselja. Na komemorativnoj svečanosti govorila je i Blaženka Đurđek, supruga nestalog policajca iz Varaždina, koja je pozvala obitelji zatočenih i nestalih da ne posustanu u traženju svojih najmilijih.

KUTINA - U povodu 20. obljetnice Udruge invalida rada Kutine u tom su se gradu od 35 udruga koje djeluju u Hrvatskoj okupila izaslanstva 16 udruga i više od 300 članova, natjecatelja u sportskim disciplinama. Predsjednik Saveza osoba s invaliditetom Hrvatske Zorislav Bobuš podsjetio je da je Kutina prva poslije Zagreba, nakon što je prihvaćena nacionalna strategija za osobe s invaliditetom, počela primjenjivati tu strategiju u svojoj sredini. Sudionici skupa u Kutini potpisali su i poslali Vladi dvije peticije - o potrebi financiranja prijevoznih troškova roditeljima koji prate djecu na liječenje i rehabilitaciju te za ukinuće participacije od 10 kuna za liječnički pregled.

RIJEKA - U brodogradilištu "3. maj" danas je u more porinut tanker za prijevoz ulja, nafte, naftnih prerađevina i kemikalija, nosivosti 46.900 tona, koji je u tom brodogradilištu izgrađen za domaćeg naručitelja "Uljanik Plovidbu" iz Pule. Tanker, koji će nositi ime "Pula", prvi je koji bi u riječkom brodogradilištu trebao biti izgrađen bez gubitaka, a njegova predaja naručitelju najavljena je za ožujak sljedeće godine. Brod je dugačak 182 metra, širok 32,2 metra i visok 17,5 metara. Pogonski stroj snage 9650 kilovata izgrađen je u Tvornici motora i dizalica "3. maj". Porinuti tanker treći je u seriji od tri jednaka broda izgrađena za istog, pulskog naručitelja, a ukupno su vrijedni oko 100 milijuna dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙