FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Annan prosvjedovao radi produženja pritvora Suu Kyi

NEW YORK, 28. studenog 2005. (Hina/DPA) - Produženje kućnog pritvora začelnicu oporbe u Mianmaru Aung San Suu Kyi neće pomoći poboljšanjustanja u toj zemlji, rekao je u ponedjeljak glavni tajnik UN-a KofiAnnan.
NEW YORK, 28. studenog 2005. (Hina/DPA) - Produženje kućnog pritvora za čelnicu oporbe u Mianmaru Aung San Suu Kyi neće pomoći poboljšanju stanja u toj zemlji, rekao je u ponedjeljak glavni tajnik UN-a Kofi Annan.

Annan je izjavio da je "duboko razočaran" time što su vojne vlasti u Yangonu produžile kućni pritvor čelnici oporbe za još šest mjeseci. Annan u izjavi kaže da njegov zahtjev za oslobađanje Suu Kyi dijele Organizacija država jugoistočne Azije (ASEAN) i međunarodna zajednica te da nastavljanje pritvora "nije u interesu mianmarskog procesa nacionalne pomirbe i demokratizacije".

Aung San Suu Kyi je dobila Nobelovu nagradu za mir 1991. godine, ali je deset od proteklih 16 godina provela u kućnom pritvoru i nije joj bilo dozvoljeno primati posjete i koristiti se telefonom. Aung San Suu Kyi je uhićena nakon njene pobjede na parlamentarnim izborima 1990. godine.

Nastojanja UN-a da dogovori njeno oslobađanje i potporu za demokratske promjene u Mianmaru do sada su bila neuspješna, no Annan je rekao da želi ponuditi svoje usluge kako bi "pomogao u rješavanje mnogih izazova s kojima se sučeljava Mianmar".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙