FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U ponedjeljak se rađa 6,5-milijarditi stanovnik Zemlje

PARIZ, 15. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Svjetsko pučanstvo simbolično ćeu ponedjeljak 19. prosinca premašiti brojku od 6,5 milijardi,izvijestio je u četvrtak pariški Državni institut za demografskaistraživanja (INED) čiji se rezultati temelje na statističkim podacimaUN-a.
PARIZ, 15. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Svjetsko pučanstvo simbolično će u ponedjeljak 19. prosinca premašiti brojku od 6,5 milijardi, izvijestio je u četvrtak pariški Državni institut za demografska istraživanja (INED) čiji se rezultati temelje na statističkim podacima UN-a.

6,5-milijardita beba rodit će se najvjerojatnije u nekoj od azijskih zemalja, izjavio je demograf Gilles Pison.

"Svakodnevno se u svijetu rodi 365.000 djece, od čega 57 posto na prostoru Azije, 26 posto u Africi, 9 posto u zemljama Latinske Amerike, 5 posto u Europi, 3 posto u Sjevernoj Americi i manje od jedan posto na području Oceanije", rekao je Pison.

"Šestmilijarditi stanovnik zemlje rođen je prije šest godina, u listopadu 1999. godine, kada je UN za mjesto obilježavanja toga događaja odabrao Bosnu u kojoj je od 1992. do 1995. trajao rat", nedavno je podsjetio visoki predstavnik EU-a za vanjsku politiku i sigurnost Javier Solana.

Kada odabiru mjesto i datum za ovakav događaj demografi i političari igraju se simbolima, pa postoji mogućnost da je broj od 6,5 milijardi stanovnika već dostignut.

S obzirom na svjetske demografske tendencije, 2050. na Zemlji bi moglo živjeti između 8 i 9 milijardi ljudi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙