FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Više od polovice Francuza, puši, pije i debelo je

PARIZ, 22. studenog 2005. (Hina/AFP) - Više od polovice Francuza puši,pije ili je predebelo, pokazalo je istraživanje Nacionalnog institutaza statističke podatke čiji su rezultati objavljeni u utorak.
PARIZ, 22. studenog 2005. (Hina/AFP) - Više od polovice Francuza puši, pije ili je predebelo, pokazalo je istraživanje Nacionalnog instituta za statističke podatke čiji su rezultati objavljeni u utorak.

Oko 40 posto odraslih je pretilo ili debelo (prema kriterijima Svjetske zdravstvene organizacije), gotovo četvrtina puši svakodnevno, a sedam posto "u velikoj mjeri" troši alkohol, pokazali su rezultati tog istraživanja provedenog 2003. godine na 21.000 Francuza starijih od 18 godina.

Muškarci su ugroženija skupina: njih 75 posto pogođeni su jednim od tri uzročnika preuranjene smrti za razliku od 56 posto žena.

Osim toga, usvajanje jednog od rizičnih oblika ponašanja, posebice alkoholizma, raste sa starošću među muškim stanovništvom tako da ih je u dobi od 45 do 50 godina alkoholu sklono čak 84 posto.

Gotovo svaki treći muškarac puši svakodnevno, svaki drugi ima preveliku težinu, a svaki šesti troši previše alkohola.

Što se tiče žena, svaka peta svakodnevno puši, svaka treća ima veću težinu, a svaka trideseta je sklona alkoholu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙