FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UN: Mirovne snage počele napuštati Eritreju

ASMARA, 15. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Pripadnici međunarodnihmirovnih snaga počeli su u četvrtak napuštati Eritreju nakon što su seUjedinjeni narodi složili da povuku Amerikance, Kanađane i Europljaneiz misije u toj zemlji, te snage premjeste u susjednu Etiopiju kako binastavile misiju sprečavanja vojnog sukoba između te dvije zemlje,prenose u četvrtak agencije.
ASMARA, 15. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Pripadnici međunarodnih mirovnih snaga počeli su u četvrtak napuštati Eritreju nakon što su se Ujedinjeni narodi složili da povuku Amerikance, Kanađane i Europljane iz misije u toj zemlji, te snage premjeste u susjednu Etiopiju kako bi nastavile misiju sprečavanja vojnog sukoba između te dvije zemlje, prenose u četvrtak agencije.

U priopćenju UN-ova Vijeća sigurnosti stoji kako ta institucija "privremeno namjerava premjestiti" svoje vojno i civilno osoblje iz Eritreje u Etiopiju u interesu sigurnosti te zemlje.

Prošli su tjedan eritrejske vlasti od mirovnog osoblja UN-a, Kanađana i Europljana zatražile da napuste zemlju.

Odluka o povlačenju odnosi se na oko 180 vojnih promatrača i civilnih pripadnika logistike, no UN je u četvrtak izvijestio kako će još 20 pripadnika osoblja drugih nacionalnosti također napustiti zemlju. Krajnji rok za napuštanje Eritreje je petak, a premještaj je počeo u četvrtak.

Odluka o premještanju smanjit će sposobnosti UN-a da nadgleda spornu granicu između Eritreje i Etiopije, oko koje su dvije zemlje ratovale od 1998. do 2000. godine. U tom je ratu poginulo oko 70 tisuća ljudi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙