FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dvije osobe lakše ozlijeđene u atentatu u Ateni

ATENA, 12. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Dvije su osobe lakše ozlijeđenei znatna je materijalna šteta pričinjena pri eksploziji naprave kućneizrade u ponedjeljak ujutro pred Ministarstvom gospodarstva ifinancija u Ateni, objavila je policija.
ATENA, 12. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Dvije su osobe lakše ozlijeđene i znatna je materijalna šteta pričinjena pri eksploziji naprave kućne izrade u ponedjeljak ujutro pred Ministarstvom gospodarstva i financija u Ateni, objavila je policija.

Dvije lakše ozlijeđene osobe su muškarac koji je sjedio u kafeteriji te jedna prolaznica, objavila je policija.

Atentat se dogodio u šest sati ujutro a nekih pola sata ranije dojavljen je anonimnim telefonskim pozivom grčkome dnevniku Eleftherotypia.

Policija, koju je o dojavi izvijestio dnevni list, nije, međutim, imala dovoljno vremena uspostaviti sigurnosni obruč oko trga Syntagma.

Trg Syntagma središnji je trg grčkoga glavnoga grada i na njemu je sjedište ministarstva gospodarstva i financija te parlament. Ondje se redovito održavaju prosvjedi protiv politike grčke vlade.

Atentat se dogodio nekoliko dana nakon što je 2. prosinca počeo prizivni proces osobama optuženima za pripadnost terorističkoj organizaciji krajnje ljevice "17. Novembar".

Agencija France presse spominje međutim i to da se atentat dogodio u kontekstu socijalnih napetosti, precizinije, prvoga dana cjelotjednog štrajka zbog vladine najave restrukturiranja privatnog sektora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙