FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novi štrajk novinara u Italiji

RIM, 9. prosinca 2005. (Hina) - Talijanski novinari stupili su u petaku dvodnevni štrajk po treći puta u par mjeseci zbog prekida pregovoras izdavačima o novim radnim ugovorima.
RIM, 9. prosinca 2005. (Hina) - Talijanski novinari stupili su u petak u dvodnevni štrajk po treći puta u par mjeseci zbog prekida pregovora s izdavačima o novim radnim ugovorima.

Štrajk traje od petka u sedam sati do nedjelje u sedam sati. Agencije i radio-televizijske postaje objavljuju dva puta dnevno samo najvažnije vijesti, a listovi će se pojaviti na kioscima tek u ponedjeljak 12. prosinca.

Sindikat talijanskih novinara (FINSI) pozvao je na štrajk jer, kako je priopćio, savez izdavača (FIEG), i dalje "negira zaštitu novinarima, suradnicima i posebno pripravnicima i honorarcima, koji su i loše plaćeni". Sindikat optužuje izdavače da žele primijeniti fleksibilnost u zapošljavanju novinara na način koji ugrožava njihovu neovisnost. Izdavači prijete novinarima, pa čak daju novčane nagrade onima koji ne pristupe štrajku, naglašava novinarski sindikat, te poziva izdavače na štovanje ustavnog prava na štrajk.

Italija će tako zbog novog štrajka novinara u subotu i nedjelju biti bez dnevnih listova, a u petak i subotu bez radijskih i televizijskih informacija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙