FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Haški branitelji s vladinim Savjetom za suradnju s ICTY

ZAGREB, 15. prosinca 2005. (Hina) - Odvjetnici haških optuženika AnteGotovine, Ivana Čermaka i Mladena Markača stigli su u četvrtak poslijepodne u Ministarstvo pravosuđa u Zagrebu na sastanak vladina Savjetaza suradnju s Međunarodnim kaznenim sudom u den Haagu (ICTY), posvećensuradnji u postupcima koji se protiv trojice hrvatskih generala vodepred Haškim sudom.
ZAGREB, 15. prosinca 2005. (Hina) - Odvjetnici haških optuženika Ante Gotovine, Ivana Čermaka i Mladena Markača stigli su u četvrtak poslije podne u Ministarstvo pravosuđa u Zagrebu na sastanak vladina Savjeta za suradnju s Međunarodnim kaznenim sudom u den Haagu (ICTY), posvećen suradnji u postupcima koji se protiv trojice hrvatskih generala vode pred Haškim sudom.

Sastanak je, prema najavi Gotovininih branitelja, posvećen pomoći koju Hrvatska može pružiti u obrani trojice generala, suradnji obrane s tzv. prijateljima suda (institutom kojim bi se Vlada mogla uključiti u predmete), te koordinaciji njihova rada na pobijanju dijelova optužnica koje su interesu obje strane.

Gotovinin odvjetnik Luka Mišetić kazao je u srijedu u Haagu kako očekuje da će ga hrvatska država podržati i pomoći mu osporiti navode iz optužnice te da će Vlada otvoriti braniteljima sve arhive i zajednički s njima rušiti navode iz optužnice koja tereti Hrvatsku vojsku, hrvatsku državu i Gotovinu.

Trojica generala optužena su za zločine počinjene tijekom i nakon "Oluje".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙