FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Državno odvjetništvo RH opovrgava navode "Guardiana"

ZAGREB, 9. prosinca 2005. (Hina) - Državno odvjetništvo RepublikeHrvatske opovrglo je u petak pisanje britanskog "Guardiana" da suhrvatski istražitelji tijekom razgovora s Hrvojem Petračem dobilipodatak gdje se nalazi Ante Gotovina.
ZAGREB, 9. prosinca 2005. (Hina) - Državno odvjetništvo Republike Hrvatske opovrglo je u petak pisanje britanskog "Guardiana" da su hrvatski istražitelji tijekom razgovora s Hrvojem Petračem dobili podatak gdje se nalazi Ante Gotovina.

"Nije točno da su hrvatski istražitelji tijekom razgovora s Hrvojem Petračem dobili ikakav podatak gdje se nalazi Ante Gotovina pa ni da se nalazi u Španjolskoj, kako je navedeno u tekstu", navodi se u priopćenju Državnog odvjetništva RH.

"Isto tako, nije točno da su hrvatski istražitelji tijekom tog razgovora dobili broj mobilnog ili bilo kojeg drugog telefona Ante Gotovine", dodaje se u priopćenju.

"Guardian" je, pozivajući se na visoke izvore u ICTY-u, objavio da su hrvatski istražitelji pružili ključne informacije istražiteljima Haškog suda (ICTY) koje su dovele do uhićenja generala Ante Gotovine u Španjolskoj.

Te su informacije, uključujući broj mobilnog telefona odbjeglog generala i podatak da se nalazi u Španjolskoj, hrvatski istražitelji dobili tijekom razgovora s Hrvojem Petračem u zatvoru na Krfu u rujnu ove godine i prenijeli ih istražiteljima ICTY-a, ustvrdio je "Guardian".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙