FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sharon zadovoljan "pozitivnom ulogom" EU-a na Bliskom istoku

JERUZALEM, 15. studenog 2005. (Hina/AFP) - Izraelski premijer ArielSharon izrazio je u utorak zadovoljstvo "pozitivnom ulogom" Europskeunije u postizanju izraelsko-palestinskog dogovora o otvaranju granicau pojasu Gaze, priopćila je izraelska vlada.
JERUZALEM, 15. studenog 2005. (Hina/AFP) - Izraelski premijer Ariel Sharon izrazio je u utorak zadovoljstvo "pozitivnom ulogom" Europske unije u postizanju izraelsko-palestinskog dogovora o otvaranju granica u pojasu Gaze, priopćila je izraelska vlada.

Sharon je to izjavio tijekom susreta u Jeruzalemu s visokim predstavnikom EU-a za vanjsku politiku Javierom Solanom.

"Premijer je zahvalio Solani na pozitivnoj ulozi EU, njegovim naporima u zaključivanju sporazuma o otvaranju graničnog terminala Rafah i odluci o raspoređivanju promatrača u Rafahu", stoji u priopćenju.

Američka državna tajnica Condoleezza Rice objavila je u utorak da je postignut dogovor između Izraela i Palestinaca o otvaranju granica pojasa Gaze, nakon intenzivnih pregovora pod okriljem bliskoistočnog "kvarteta" (SAD, Rusija, UN i EU).

Taj dogovor, pregovaran mjesecima, trebao bi omogućiti da se nakon 25. studenoga ponovno otvori terminal Rafah, prijelaz između pojasa Gaze i Egipta i okonča međunarodna blokada 1,3 milijuna Palestinaca u pojasu Gaze.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙