FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Galić: neću podnijeti ostavku

ZAGREB,14. prosinca 2005.(Hina) - Glavni ravnatelj HRT-a Mirko Galićizjavio je danas novinarima da nema namjeru podnijeti ostavku.
ZAGREB,14. prosinca 2005.(Hina) - Glavni ravnatelj HRT-a Mirko Galić izjavio je danas novinarima da nema namjeru podnijeti ostavku.

Kazao je da će to učiniti kada bude imao razloga, a što, kaže, nisu ni kritike koje su na račun HRT-a izrečene u saborskoj raspravi, niti eventualno odbijanje poslovnog i programskog izvješća HRT-a, koje je najavio HDZ.

"Odstupit ću tek kada postanem neuspješan i ne budem mogao snositi odgovornost za kuću, odnosno osigurati stabilno poslovanje i neovisno novinarstvo", rekao je Galić novinarima u stanci rasprave o HRT-ovim izvješćima.

"Ako nešto od toga postane ugroženo odmah odlazim", dodao je, istaknuvši da svoj dosadašnji rad na čelu HRT-a ocjenjuje uspješnim i poslovno i programski.

"Moja ostavka bila bi božićni poklon koji bi mnoge razveselio, ali im ga neću dati", naglasio je Galić.

Svjestan je, kaže, da mu uskraćivanje potpore vladajuće većine u Saboru otežava situaciju, ali i toga da mu samo Programsko vijeće HRT-a može uskratiti povjerenje.

Inače, saborska rasprava o HRT-u, nakon cijelog jučerašnjeg dana i današnjeg prijepodneva, bliži se kraju - nakon stanke, u 15 sati ostalo je još šest zastupnika za pojedinačnu raspravu te četiri kluba u završnoj raspravi od pet minuta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙