FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Snažan rast zapošljavanja u Indiji i SAD-u; slabe prognoze za Europu

PARIZ, 14. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Izgledi za većim zapošljavanjempočetkom iduće godine snažni su u Indiji, Novom Zelandu, Tajvanu,Sjedinjenim Državama i Australiji dok su slabi za veći dio Europe,pokazalo je najnovije globalno istraživanje o tržištima rada.
PARIZ, 14. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Izgledi za većim zapošljavanjem početkom iduće godine snažni su u Indiji, Novom Zelandu, Tajvanu, Sjedinjenim Državama i Australiji dok su slabi za veći dio Europe, pokazalo je najnovije globalno istraživanje o tržištima rada.

Istraživanje o izgledima zapošljavanja koje je provela grupa za savjetovanje i posredovanje pri zapošljavanju Manpower, sa sjedištem u Milwakeeju u američkoj saveznoj državi Wisconsin, pokazalo je da je 19 od 23 ispitane zemlje izvijestilo o pozitivnim izgledima za zapošljavanje za prvo tromjesečje 2006.

No, za 11 od 23 ispitane zemlje izgledi su slabiji u usporedbi s istim razdobljem prošle godine a većina slabijih prognoza dolazi od europskih poslodavaca.

Tvrtka Manpower je objavila da je njezino tromjesečno izvješće "najobimnije, najnaprednije istraživanje o zaposlenosti u svijetu", temeljeno na podacima iz više od 45.000 poslodavaca diljem svijeta.

"Zapošljavanje u prvom tromjesečju na europskim tržištima rada koje istražujemo uobičajeno je slabo, no ove se godine čini raširenije, pri čemu samo poslodavci u Velikoj Britaniji očekuju ubrzanje zapošljavanja u odnosu na četvrto tromjesečje", kazao je Jeffrey Joerres, predsjednik i izvršni direktor Manpowera.

"Niz tržišta rada u toj regiji trenutno bilježi izazovne političke, socijalne i ekonomske prilike a to nedvojbeno ima utjecaja na spremnost ili sposobnost kompanija da povećaju svoju radnu snagu. Zasad će kompanije u najmanju ruku nastaviti biti na oprezu", dodao je.

Među 12 zemalja ispitanih u Europi izgledi za zapošljavanje bili su najsnažniji u Britaniji, Irskoj, Norveškoj, Belgiji i Španjolskoj.

Zapošljavanje u azijsko-pacifičkoj regiji ostaje snažno, navodi se još u tom istraživanju koje dodaje kako su o pozitivnom izgledima za zapošljavanje izvijestile kompanije iz Indije, Novog Zelanda, Tajvana, Australije, Hong Konga, Kine i Japana. Što se tiče SAD-a ukupne prognoze su snažne, stoji još u istraživanju tvrtke Manpower.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙