FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Antunović: HDZ raspravom u Saboru pokazao želju da HRT stavi "pod svoju čizmu"

ZAGREB,14. prosinca(Hina) - Zamjenica predsjednika SDP-a ŽeljkaAntunović danas je na konferenciji za novinare prozvala HDZ da jejučerašnjom i današnjom raspravom u Saboru pokazao otvorenu želju damedijski prostor, posebno onaj na HRT-u, stavi "pod svoju čizmu".
ZAGREB,14. prosinca(Hina) - Zamjenica predsjednika SDP-a Željka Antunović danas je na konferenciji za novinare prozvala HDZ da je jučerašnjom i današnjom raspravom u Saboru pokazao otvorenu želju da medijski prostor, posebno onaj na HRT-u, stavi "pod svoju čizmu".

"Već dvije godine ponavljamo da je od prvoga dana kada je Ivo Sanader sjeo u Banske dvore jedan od glavnih problema HRT i njezina nespremnost da se u potpunosti stavi u službu jedne politike", kazala je Antunović.

Ocijenila je da HDZ-ovi zastupnici, pod krinkom kritika na račun HRT-a, zapravo žele prikriti neučinkovitost i nesposobnost HDZ-ove Vlade, pa i po pitanju nošenja s kritikama javnosti zbog uhićenja generala Ante Gotovine.

"HDZ pokušava odgovornost za uhićenje Gotovine prebaciti na rukovodstvo HRT-a koje je krivo što je jedan novinar napravio neprofesionalnu emisiju, iskoristili su i jednu obiteljsku tragediju kako bi gnjev branitelja s Vlade usmjerili prema Ravnateljstvu HRT-a", rekla je Antunović.

Ispada, kaže, da je aktualno ono što se događa na HRT-u, a nije ono što se ne smanjuje broj nezaposlenih, što nema zdravstvene zaštite, što stagniraju plaće i mirovine, "već se sve to pokušava prikriti jalovim raspravama".

Istaknula je da SDP ostaje kritičan prema HRT-u, ali argumentirano, te pozvala sve hrvatske medije da se bave temama koje su važne za Hrvatsku njezine građane.

Upitan misli li hoće li HDZ uspjeti u onome što tvrde u njegovoj stranci, odnosno politički porobiti HRT, čelnik SDP-a Ivica Račan odgovorio je da u to ne vjeruje.

"Trećesječanjska vlast je prekinula svaki pokušaj manipulacije s medijima i vjerujem da se od tog dosegnutog demokratskog standarda neće odstupiti", kazao je Račan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙