FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Europska informatička industrija znatno zaostaje za SAD-om i Azijom

BEČ, 14. prosinca 2005. (Hina/APA) - Europske informatičke kompanijeosjetno zaostaju za američkima i azijskima kada su u pitanjukonkurentnost i inovacije, pokazala je anketa koju su provelimeđunarodno revizorsko udruženje KPMG i Economist Intelligence Unit.
BEČ, 14. prosinca 2005. (Hina/APA) - Europske informatičke kompanije osjetno zaostaju za američkima i azijskima kada su u pitanju konkurentnost i inovacije, pokazala je anketa koju su proveli međunarodno revizorsko udruženje KPMG i Economist Intelligence Unit.

U anketi provedenoj među 126 menadžera informatičkih kompanija, Europljani su na ljestvici od jedan do 10 u pitanju konkurentnosti osvojili samo 5,9 bodova, nasuprot Sjevernoj Americi sa 6,6 i Aziji sa 6,7 bodova.

Zaostatak Europe najočigledniji je na području kreiranja cijena gdje Europljani sa 4,9 bodova bilježe bitno lošiji rezultat od poduzeća iz Sjeverne Amerike sa 6,4 i onih iz Azije s 8,0 bodova.

Slična je situacija i kod odnosa cijena i kvalitete pa su europski proizvođači u prosjeku osvojili samo 5,5 bodova dok su američka poduzeća osvojila 6,4 a azijska čak 7,4 bodova.

Laganu prednost Europljani bilježe samo kada je u pitanju osjetljivost na regionalne potrebe klijenata a relativno je dobro ocijenjena i služba za korisnike.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙