FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Austrijski S&T preuzeo hrvatski Infonet projekt

ZAGREB, 13. prosinca 2005. (Hina) - Austrijski S&T preuzeo hrvatskiInfonet projekt
ZAGREB, 13. prosinca 2005. (Hina) - Austrijski S&T preuzeo hrvatski Infonet projekt

HINA - Financijski servis

Austrijska informatička tvrtka S&T System Integration&Technology Distribution preuzima hrvatsku tvrtku InfoNET Projekt, specijaliziranu za projektiranje, razvoj i sigurnost komunikacijskih mreža u velikim poslovnim sustavima.

Po riječima direktora te zagrebačke tvrtke Krešimira Jakupeka, povezivanje s austrijskom tvrtkom omogućit će InfoNET Projektu šire djelovanje od komunikacijskog te mogućnost poslovanja i izvan granica Hrvatske. Dvije su tvrtke dogovorile da ne daju informacije o cijeni transakcije.

InfoNET zapošljava 20 radnika, čime će broj radnika austrijske tvrtke S&T u Hrvatskoj biti povećan na više od 110, priopćeno je u utorak iz Beča, prenosi agencija APA.

"Ta je akvizicija bila novi važan korak na našem putu stjecanja statusa vodećeg ponuđača mrežnih i sigurnosnih rješenja i na hrvatskom tržištu informatičke tehnologije", naglasio je u službenom priopćenju austrijskog S&T njegov novi izvršni direktor Christian Rosner.

"Očekujemo da ćemo zahvaljujući toj akviziciji u 2006. ostvariti povećanje prometa od oko pet milijuna eura", naglasio je Rosner.

InfoNET sa sjedištem u Zagrebu posluje od 1994. a bavi se projektiranjem, razvojem, instalacijom i održavanjem komunikacijskih mreža u velikim poslovnim sustavima. Među njegovim su klijentima Privredna banka Zagreb, Hypo banka Hrvatska, Hrvatski telekom, Fina, Hrvatska narodna banka, Sveučilište Zagreb te hrvatsko ministarstvo obrane i ministarstvo unutrašnjih poslova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙