FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Problemi s vlasništvom u sinjskom Autoprijevozu

SINJ, 2. prosinca 2005. (Hina) - Sinjski Autoprijevoz, čijih je 75posto vlasništva još u ožujku ove godine prodano makarskom Prometu,još uvijek nije registriran na splitskom Trgovačkom sudu kaovlasništvo nove tvrtke.
SINJ, 2. prosinca 2005. (Hina) - Sinjski Autoprijevoz, čijih je 75 posto vlasništva još u ožujku ove godine prodano makarskom Prometu, još uvijek nije registriran na splitskom Trgovačkom sudu kao vlasništvo nove tvrtke.

Preostalih 25 posto vlasništva država je prenijela na grad Sinj, uz uvjet da taj postotak grad proda novom vlasniku odnosno Prometu Makarska.

Grad, međutim, na to ne pristaje jer želi imati bar dio kontrole nad radom Autoprijevoza, tvrtke značajne za grad i građane Cetinske krajine te zaštitu interesa 54 radnika koliko ih je ostalo u radnom odnosu od nekadašnjih više od 150.

Na sjednici sinjskog Poglavarstva istaknuto je da novi vlasnik poduzima odgovarajuće poslovne poteze bez dogovora s predstavnikom grada u tvrtki kojega se, tvrde, ignorira.

Dogovoreno je da će se narednih dana održati zajednički sastanak predstavnika dvaju nadležnih ministarstava (mora, prometa i razvitka te financija), zatim grada Sinja, Autoprijevoza, Prometa Makarska i podružnice Nezavisnog sindikata u Autoprijevozu.

Na tom bi se sastanku trebalo dogovoriti konačno rješenje o vlasništvu nad tvrtkom i njenoj poslovnoj budućnosti, kazano je na sjednici poglavarstva grada Sinja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙