FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ugašen požar u spremištu goriva u okolici Londona

LONDON, 13. prosinca 2005. (Hina/DPA) - Gotovo 60 sati nakon što je nizeksplozija potresao veliko spremište goriva u blizini Londonaizazvavši najveći požar u Velikoj Britaniji nakon Drugog svjetskograta, vatrogasci su u utorak navečer konačno ugasili požar.
LONDON, 13. prosinca 2005. (Hina/DPA) - Gotovo 60 sati nakon što je niz eksplozija potresao veliko spremište goriva u blizini Londona izazvavši najveći požar u Velikoj Britaniji nakon Drugog svjetskog rata, vatrogasci su u utorak navečer konačno ugasili požar.

"Svi požarinau naftnom terminalu Buncefield sada su ugašeni", objavio je u utorak navečer dužnosnik vatrogasne službe Roy Wilsher.

Vatra je nakon niza "snažnih eksplozija" u nedjelju ujutro zahvatila spremišta goriva pored grada Hemel Hempstead, sjeverozapadno od Londona. Vlasti su od samog početka isključile mogućnost da je nesreća posljedica terorističkog napada.

Požar se bio proširio na 20 spremnika goriva a stup dima nad južnom Engleskom bio je dug 120 kilometara. U opasnu zadaću gašenja pjenom bilo je uključeno 60 vatrogasaca s najsuvremenijom vatrogasnom opremom.

Šteta koju je vatra prouzročila procijenjena je na više stotina milijuna britanskih funti. Britanske zdravstvene službe tvrde da su posljedice po kvalitetu zraka i onečišćenja tla bili zadržani na najmanju moguću mjeru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙