FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

King Kong - šesti najskuplji hollywoodski film

LOS ANGELES, 10. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Nova verzija "King Konga"novozelandskog redatelja Petera Jacksona, koja se prikazuje diljemsvijeta u doba ovogodišnjih božićnih i novogodišnjih praznika, šestije najskuplji film u povijesti Hollywooda, daleko iza Mankiewiczeve"Kleopatre", piše u petak časopis Forbes.
LOS ANGELES, 10. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Nova verzija "King Konga" novozelandskog redatelja Petera Jacksona, koja se prikazuje diljem svijeta u doba ovogodišnjih božićnih i novogodišnjih praznika, šesti je najskuplji film u povijesti Hollywooda, daleko iza Mankiewiczeve "Kleopatre", piše u petak časopis Forbes.

Dogodovštine divovskog gorile režirane uz pregršt specijalnih efekata koštale su 207 milijuna dolara samo za produkciju, istaknuo je Forbes u svojem poretku "25 najskupljih filmova u Hollywoodu".

Prvo mjesto na popisu najskupljih filomova drži "Kleopatra", povijesni spektakl s Elizabeth Taylor i Richardom Burtonom, u režiji Josepha L. Mankiewicza iz 1963. godine.

Njezin proračun od 286,4 milijuna dolara (prema vrijednosti 2005. godine) gotovo je upropastio studio Fox ali je suprotno legendi, više nego nadomješten prihodima od 377,6 milijuna dolara na američkom tržištu, piše Forbes.

"Titanic" Jamesa Camerona iz 1997. zauzima drugo mjesto s utrošenih 247 milijuna dolara ali s deset puta većim prihodima u svijetu. Dvije godine ranije drugi je "vodeni" film, "Waterworld", s Kevinom Costnerom, stajao 229 milijuna dolara i zaradio 115 milijuna više, no svejedno ga se smatralo neuspjehom.

Slijede "Terminator 3" iz 2003. (216,6 milijuna dolara), "Spiderman 2" iz 2004. (210 milijuna dolara), novi "King Kong" te "Divlji, divlji zapad" i "Brzina 2".

Najveći neuspjeh među filmovima velikog proračuna jest "13. ratnik" s Antoniom Banderasom iz 1999. godine, koji je jedva zaradio 73,6 milijuna dolara na proračun od 190,7 milijuna dolara, tvrdi Forbes.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙