FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: Snijeg i bura zatvorile ceste

ZAGREB, 23. studenog 2005. (Hina) - Zbog jake, ponegdje orkanske bure isnijega, za sav promet zatvorene su: dionica A1 Zagreb-Split, od čvoraSveti Rok - čvora Posedarje, A6 Rijeka-Zagreb, od Kikovice - Delnica,te dionica Jadranske magistrale od Novog Vinodolskog - Svete MarijeMagdalene, javio je HAK u 22,30 sati.
ZAGREB, 23. studenog 2005. (Hina) - Zbog jake, ponegdje orkanske bure i snijega, za sav promet zatvorene su: dionica A1 Zagreb-Split, od čvora Sveti Rok - čvora Posedarje, A6 Rijeka-Zagreb, od Kikovice - Delnica, te dionica Jadranske magistrale od Novog Vinodolskog - Svete Marije Magdalene, javio je HAK u 22,30 sati.

Paškim mostom, te dionicom ceste Zaton Obrovački - Maslenica smiju prometovati samo osobna vozila, dok je Krčki most zatvoren za sve skupine vozila.

Za kamione, prikoličare i tegljače zatvorene su brojne ceste kroz Liku, Gorski kotar i dalmatinsko zaleđe, dok je zbog snježnih nanosa za sva ostala vozila obavezna upotreba zimske opreme na više cesta.

U ostalom dijelu zemlje kolnici su mokri i skliski, dok na području Gorskog Kotara i Like pada gust snijeg. Također valja voziti pozornije duž Jadranske i Ličke magistrale zbog mogućih odrona zemlje i kamenja.

Od 20,40 sati zbog gustog snijega zatvorena je cesta od GP Bregana prema Ljubljani za teretna vozila iznad 3,5 tone, kamp-prikolice i autobuse.

Do 28. studenog u vremenu od 22 do 6 sati ujutro, kroz tunel Učka vozit će se naizmjence, zbog radova.

Pojačan je promet teretnih vozila na izlasku graničnih prijelaza Macelj i Bregana. Na ostalim graničnim prijelazima prometuje se bez čekanja.

Zimska oprema obvezna je za putovanje u Sloveniju.

U prekidu su trajektne linije za otoke Cres (Brestova-Porozina), Pag, Rab i Šoltu. Trajekt na liniji Valbiska-Merag s Krka za Cres plovi povremeno i otežano.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙