FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biškupićeva sućut nadbiskupu Ivanu Devčiću

ZAGREB, 12. prosinca 2005. (Hina) - Predsjednik Vladine Komisije zaodnose s vjerskim zajednicama ministar Božo Biškupić uputio jeriječkom nadbiskupu i metropolitu Ivanu Devčiću izraze iskrene sućutiu povodu smrti nadbiskupa u miru Josipa Pavlišića.
ZAGREB, 12. prosinca 2005. (Hina) - Predsjednik Vladine Komisije za odnose s vjerskim zajednicama ministar Božo Biškupić uputio je riječkom nadbiskupu i metropolitu Ivanu Devčiću izraze iskrene sućuti u povodu smrti nadbiskupa u miru Josipa Pavlišića.

"Bio je čovjek vjere, uvijek u službi istine, Božje riječi i pravednosti. Svoju je službu obilježio i iskrenom vjerom u čovjeka, propovijedajući silnom energijom prave ljudske vrijednosti", navodi u brzojavu sućuti Biškupić.

Napominje kako je zbog predanosti vjeri i narodu kojem je služio ostavio iskren i neizbrisiv trag u srcima vjernika, kao jednostavan, ali velik čovjek.

Msgr. Josip Pavlišić (1914.), riječko-senjski nadbiskup u miru, poznat kao pučki svećenik i biskup, omiljen u narodu i svećenstvu, preminuo je 9. prosinca u Rijeci.

Nadbiskup Pavlišić bit će pokopan sutra, 13. prosinca, u riječkoj katedrali sv. Vida.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙