FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Annan pozvao na veću pomoć Pakistanu

MUZAFFARABAD, 17. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Glavni tajnik UN-aKofi Annan uputio je u četvrtak glasan apel vladama i privatnimdonatorima da iskažu velikodušnost i pomognu da milijuni Pakistanaca,nakon prošlomjesečnog razornog potresa, nanovo izgrade svoje živote idomove.
MUZAFFARABAD, 17. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Glavni tajnik UN-a Kofi Annan uputio je u četvrtak glasan apel vladama i privatnim donatorima da iskažu velikodušnost i pomognu da milijuni Pakistanaca, nakon prošlomjesečnog razornog potresa, nanovo izgrade svoje živote i domove.

Usprkos velikim ljudskim žrtvama, 73.000 poginulih u Pakistanu i 1.300 u Indiji, ta katastrofa nije naišla na sućut i potporu u svijetu kao što je to bio slučaj s tsunamijem u Indijskom oceanu i uraganom Katrina.

"Primili smo neku pomoć, ali potrebno je daleko, daleko više da bismo pomogli tim ljudima", kazao je Annan po dolasku u Pakistan na međunarodnu donatorsku konfrenciju.

Konferencija zakazana za subotu, na kojoj će biti predstavnici Svjetske banke, Azijske banke za razvoj i drugih institucija, te predstavnici vlada i korporacija, bavit će se dugoročnim pitanjem obnove i izgradnje.

Procjenjuje se da su Pakistanu za obnovu i izgradnju novih cesta, kuća, bolnica te infrastrukture potrebne 5,2 milijarde dolara. Do sada su donatori obećali oko 300 milijuna dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙