FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Milošević zatražio puštanje na slobodu radi pretraga

AMSTERDAM, 12. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Bivši jugoslavenskipredsjednik Slobodan Miloševoć zatražio je od Haškog suda uponedjeljak da mu dopusti da posjeti jednu kliniku u Moskvi gdje bibio podvrgnut pretragama tijekom zimske stanke u radu Suda.
AMSTERDAM, 12. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Bivši jugoslavenski predsjednik Slobodan Miloševoć zatražio je od Haškog suda u ponedjeljak da mu dopusti da posjeti jednu kliniku u Moskvi gdje bi bio podvrgnut pretragama tijekom zimske stanke u radu Suda.

Milošević, kojeg se po 66 točaka optužnice tereti za genocid, zločine protiv čovječnosti i ratne zločine BiH, Hrvatskoj i na Kosovu počinjene tijekom 90-ih godina, ima srčanih problema i pati od visokog krvnog pritiska zbog čega je u nekoliko navrata prekidano suđenje, samo ove godine već četiri puta.

"Do sada su me pregledavala dva stručnjaka s tog instituta i ja im potpuno vjerujem. To je vrhunska medicinska ustanova u Rusiji", kazao je Milošević.

"Molim vas da mi to omogućite zbog zdravstvenih razloga", kazao je dodavši da to neće utjecati na rad Suda.

Predsjedavajući sudac Patrick Robinson bio je trenutačno iznenađen zahtjevom. "To je zahtjev za privremenim puštanjem na slobodu. Ne mogu vjerovati da to činite", kazao je Robinson.

Suci su odgovorili da njegov zahtjev za privremenim puštanjem mora biti podnesen u pismenom obliku s medicinskim izvješćem o liječenju u Rusiji i "odgovarajućim jamstvima".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙