FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odvjetnici Mišetić i Ivanović neće biti uz Gotovinu u sudnici

DEN HAAG, 12. prosinca 2005. (Hina) Odvjetnici Luka Mišetić i MarinIvanović neće biti u sudnici uz generala Antu Gotovinu na njegovomprvom pojavljivanju pred Haškim sudom (ICTY) i izjašnjavanju okrivnji, jer se danas prijepodne nisu stigli registirati u TajništvuICTY-a kao Gotovinini branitelji, izjavili su odvjetnici po dolasku usud oko 12 sati.
DEN HAAG, 12. prosinca 2005. (Hina) Odvjetnici Luka Mišetić i Marin Ivanović neće biti u sudnici uz generala Antu Gotovinu na njegovom prvom pojavljivanju pred Haškim sudom (ICTY) i izjašnjavanju o krivnji, jer se danas prijepodne nisu stigli registirati u Tajništvu ICTY-a kao Gotovinini branitelji, izjavili su odvjetnici po dolasku u sud oko 12 sati.

"Ne mislim da ćemo dobiti akreditacije jer je tajnik suda stigao iz New Yorka tek oko 11 sati i nije stigao pregledati naše akreditacije", rekao je Mišetić, dodajući da će uz Gotovinu u sudnici na prvom pojavljivanju zakazanom za 12:45 biti odvjetnik po službenoj dužnosti.

Odvjetnicima je odobreno da se s Gotovinom nakratko susretnu prije sjednice i ponovo nakon njezinog završetka, rekao je Mišetić.

Na pitanje novinara je li razlog neuspješnog akreditiranja njihov prekasni dolazak u Haag jučer poslijepodne, odgovorio je da to nije razlog već je razlog "rekordno brzo" zakazivanje prvog pojavljivanja Gotovine, u prva tri sata prvog radnog dana suda nakon što je u subotu iz Madrida prebačen u haški pritvor.

Gotovina će se o krivnji prema sedam točaka optužnice za ratne zločine protiv krajinskih Srba počinjenih tijekom i nakon operacije Oluja 1995. izjasniti pred dežurnim sucem Carmelom Agiusom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙