FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Carla del Ponte neće nazočiti izjašnjavanju o krivnji generala Gotovine

DEN HAAG, 12. prosinca 2005. (Hina) - Glavna haška tužiteljica Carla dePonte neće nazočiti današnjem izjašnjavanju o krivnji generala AnteGotovine, zakazanog za 12:45 sati, kako je ranije najavljivano,saznaje se u ponedjeljak u uredu glasnogovornice Tužiteljstva.
DEN HAAG, 12. prosinca 2005. (Hina) - Glavna haška tužiteljica Carla de Ponte neće nazočiti današnjem izjašnjavanju o krivnji generala Ante Gotovine, zakazanog za 12:45 sati, kako je ranije najavljivano, saznaje se u ponedjeljak u uredu glasnogovornice Tužiteljstva.

Umjesto Carle del Ponte, Tužiteljstvo će danas zastupati tužitelj Alex Whiting, navedeno je iz istog izvora.

Tužiteljica Del Ponte otputovala je u Washington gdje će se u utorak i srijedu sastati s američkim dužnosnicima u State Departmentu i Kongresu. U četvrtak 15. prosinca Del Ponte će podnijeti redovito polugodišnje izvješće Vijeću sigurnosti UN-a, kada će to učiniti i predsjednik ICTY-a Fausto Pocar.

General Gotovina izjasnit će se o krivnji prema točkama optužnice pred dežurnim sucem Carmelom Agiusom s Malte, a ne pred sucem Kevinom Parkerom kako je ranije najavljeno, potvrdio je glasnogovornik suda Jim Landale te naznačio mogućnost da po odluci suca Agiusa optužnica bude pročitana u cjelosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙