FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mediji u BiH opširno o prosvjedima potpore Gotovini

SARAJEVO,12. prosinca(Hina) - Prosvjedni skup zbog uhićenja AnteGotovine, održan u nedjelju u Splitu, tema je kojoj su dnevni listoviu BiH u ponedjeljak posvetili veliku pozornost, no većina ihzaključuje kako ovo okupljanje ni po broju sudionika niti po stvarnimučincima nije ni blizu onoga iz 2001. godine.
SARAJEVO,12. prosinca(Hina) - Prosvjedni skup zbog uhićenja Ante Gotovine, održan u nedjelju u Splitu, tema je kojoj su dnevni listovi u BiH u ponedjeljak posvetili veliku pozornost, no većina ih zaključuje kako ovo okupljanje ni po broju sudionika niti po stvarnim učincima nije ni blizu onoga iz 2001. godine.

Najtiražniji bosanskohercegovački list "Dnevni avaz" informaciju o splitskim prosvjedima donosi tek na 16. stranici pri čemu u naslovu ističe kako je najviše pogrda bilo upućeno na račun hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića.

Izvjestitelj ovog lista iz Splita naveo je kako se procjenjuje da je u Splitu bilo između 40 i 70 tisuća ljudi, a među njima i nekoliko stotina Hrvata iz središnje Bosne te pripadnika udruga bivših članova HVO-a s područja Hercegovine.

"Avaz" spominje da su i u nekim gradovima u BiH s hrvatskom većinom održana prosvjedna okupljanja, no uz iznimno mali odaziv.

"Oslobođenje" na naslovnoj stranici također spominje održavanje prosvjednog skupa u Mostaru, no ističe kako je on protekao bez hrvatskih dužnosnika u vlasti BiH.

Izvješćujući i o skupu u Splitu list navodi kako su okupljeni zviždali hrvatskoj vlasti i političarima.

Skup u Splitu, kao i manja okupljanja unutar same BiH, za banjalučke "Nezavisne novine" najvažnija je tema.

Ovaj list cijeni kako je u Splitu bilo oko 70 tisuća ljudi, dok ih je na okupljanjima u BiH sudjelovalo veoma malo.

Mostarski "Dnevni list" na naslovnici ističe kako su održavanjem prosvjednih skupova Hrvati dokazali da se ne odriču svojih heroja.

Ovaj list također prenosi kako su se u nedjelju u Mostaru pojavile nalijepljene simbolične osmrtnice glavne tužiteljice haaškog tribunala Carle del Ponte ujedno iskorištene kako bi se još jednom uputile pokude na račun vodećih hrvatskih ali i međunarodnih dužnosnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙