FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Katsav pozvao muslimanske duhovne vođe na "objavu fetve protiv bombi"

RIM, 11. studenog 2005. (Hina/AFP) - Izraelski predsjednik MosheKatsav u petak je pozvao sve "muslimanske duhovne vođe" da objave"fetvu protiv bombi" kako bi borba protiv "svjetskog rata" što ga jepokrenula Al-Qaida bila što uspješnija, objavio je u petak talijanskilist Il Corriere della Sera.
RIM, 11. studenog 2005. (Hina/AFP) - Izraelski predsjednik Moshe Katsav u petak je pozvao sve "muslimanske duhovne vođe" da objave "fetvu protiv bombi" kako bi borba protiv "svjetskog rata" što ga je pokrenula Al-Qaida bila što uspješnija, objavio je u petak talijanski list Il Corriere della Sera.

Katsav će u službenom posjetu Italiji boraviti od 15. do 17. studenoga, gdje će se sastati s talijanskim predsjednikom Carlom Azeglijem Ciampijem i papom Benediktom XVI.

U petak je izraelski predsjednik "sve muslimanske duhovne vođe" pozvao na objavu "fetve protiv bombi. Suradnja predstavnika triju vjera - muslimanske, židovske i kršćanske postaje" temeljem daljnjeg djelovanja, rekao je za talijanski list.

"Aman, glavni jordanski grad, u srijedu su napali teroristi Al-Qaide, a Indonezija, Maroko, Egipat, London, Madrida, Rusija, Izrael i SAD također su osjetili posljedice 'svjetskog rata' koji traje već dvije ili tri godine. Al-Qaida želi proširiti svoju ideologiju i tu nema ograničenja, a resursi su joj neograničeni. Ona je opće zlo našeg desetljeća", rekao je Katsav. "Iran je postao naš najveći neprijatelj", također je kazao Katsav, reagirajući na izjavu iranskog predsjednika Mahmuda Ahmadinedžada prema kojoj izraelsku državu treba "izbrisati s karte". Corriere della Sera čitatelje je podsjetio na to da Katsav "ima i iranske krvi".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙