FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH još ne uvozi piletinu iz Hrvatske

ZAGREB, 9. prosinca 2005. (Hina) - Ministarstvo poljoprivrede,šumarstva i vodnoga gospodarstva izrazilo je danas nezadovoljstvo zbogneprovođenja odluke Vijeća ministara Bosne i Hercegovine (BIH) kojomje prošlog četvrtka ukinuta zabranu uvoza mesa peradi iz Hrvatske uBiH.
ZAGREB, 9. prosinca 2005. (Hina) - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva izrazilo je danas nezadovoljstvo zbog neprovođenja odluke Vijeća ministara Bosne i Hercegovine (BIH) kojom je prošlog četvrtka ukinuta zabranu uvoza mesa peradi iz Hrvatske u BiH.

Iako je navedena zabrana formalno skinuta, hrvatskim izvoznicima još uvijek je onemogućen izvoz u BiH, napominju iz Ministarstva poljoprivrede.

Dodaju kako otezanje u provedbi ove odluke drže diskriminirajućim prema hrvatskim proizvođačima iz razloga što se hrvatski proizvodi od mesa peradi izvoze u sve zemlje osim BiH i Srbije.

Stoga u Ministarstvu poljoprivrede očekuju da će već donesena odluka u najskorijem roku biti i provedena.

Napominju i kako unatoč prošloga tjedna potpisanom sporazumu o veterinarskoj suradnji sa Srbijom ni tamo još uvijek nije moguće izvoziti.

Posljednjom odlukom Europska unija dopustila je uvoz i žive peradi i perja iz Hrvatske. Ta odluka najbolje govori kako su u Hrvatskoj provedene sve mjere prilikom pojave ptičje gripe te da nema nikakvog razloga za bilo kakve zabrane uvoza žive peradi ili njihovih proizvoda iz Hrvatske, navodi se u priopćenju Ministarstva poljoprivrede.

(Hina) xpp/xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙