FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Polančec: za mjesec i pol dana rješenje za stečaj Lenca

ZAGREB, 8. prosinca 2005. (Hina) - Potpredsjednik Vlade Damir Polančecizjavio je danas kako je uvjeren da bi se u razdoblju od mjesec i poldana moglo doći do rješenja kako završiti stečaj brodogradilištaViktor Lenac.
ZAGREB, 8. prosinca 2005. (Hina) - Potpredsjednik Vlade Damir Polančec izjavio je danas kako je uvjeren da bi se u razdoblju od mjesec i pol dana moglo doći do rješenja kako završiti stečaj brodogradilišta Viktor Lenac.

IFC više nije tako krut u svojem dosadašnjem stavu, spreman je razmotriti i druge opcije, kazao je Polančec nakon današnjeg razgovora s predstavnicima IFC-a.

Iz Investicijskog fonda Svjetske banke - International Finance Corporation (IFC) i danas su, prije razgovora s Polančecom, istaknuli kako u siječnju očekuju održavanje sudske dražbe na kojoj bi se prodavao dio imovine čiji su IFC i DEG (Njemačka razvojna banka) hipotekarni vjerovnici.

IFC bi dražbom mogao dobiti iznos od najmanje 3,8 milijuna eura za koliko su spremni prodati svoja potraživanja, što je nešto niže od sudski priznatog im dijela vrijednosti (4,4 milijuna eura), ali daleko više od onoga što im se danas nudi od brodogradilišta Uljanik (2,1 milijun eura), istaknuli su iz IFC-a.

No, nakon današnjeg razgovora potpredsjednik Vlade Polančec ističe kako su iz IFC spremni razmotriti i druge mogućnosti.

Sve smo stavili na stol, razmotrili smo nekoliko mogućnosti, kazao je Polančec, ocjenjujući razgovore s predstavnicima IFC-a korisnim i nužnim.

Napominje kako sada predstoji razgovor sa stečajnim upraviteljem Lenca i drugim razlučnim vjerovnicima.

Tek tada bi se moglo govoriti o samom rješenju, vjerujem da bi se konačno rješenje moglo znati krajem siječnja iduće godine, kazao je Polančec.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙