FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obilne kiše u cetinskom kraju pune akumulacije

SINJ, 7. prosinca 2005. (Hina) - U posljednja dva dana na područjuCetinske krajine palo je više od sto litara kiše po četvornom metru,što uz probleme koje je izazvala kiša, posebno u Sinjskom polju, gdjeje dio površina pod vodom, s druge strane znači poboljšanje stanjaakumulacija hidroelektrana.
SINJ, 7. prosinca 2005. (Hina) - U posljednja dva dana na području Cetinske krajine palo je više od sto litara kiše po četvornom metru, što uz probleme koje je izazvala kiša, posebno u Sinjskom polju, gdje je dio površina pod vodom, s druge strane znači poboljšanje stanja akumulacija hidroelektrana.

Tako se peručka akumulacija, dobrano ispražnjena, ubrzano puni, a dotok vode u svakoj sekundi je oko 200 kubičnih metara. Kako pribranska hidroelektarana Peruča nije u pogonu, to razina vode u toj akumulaciji osjetno raste i danas je dosegla kotu 348 metra iznad mora, a zalihe vode su trenutačno 320 milijuna kubičnih metara.

Povoljno stanje je i u akumulaciji Buško blato, gdje trenutačno ima zaliha vode 320 milijuna prostornih metara. Bitno je porastao i međudotok u Cetini te je povećan vodostaj te rijeke i njenih pritoka, pa je danas prije podne na brani HE Đale, nizvodno od Trilja, bio 260 kubičnih metara u sekundi.

Zbog tako obilne vode, osim peručke, sve druge hidroelektrane na Cetini rade punim kapacitetom, doznaje se iz HEP-a.

(Hina) xbper yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙