FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zeleni zatražili "demokratski monitoring" pregovora u sklopu WTO-a

BEČ, 8. prosinca 2005. (Hina/APA) - Iako su parlamentarci i nevladineorganizacije uključeni u pregovore o liberalizaciji trgovine u sklopuSvjetske trgovinske organizacije (WTO), potreba za "demokratskimmonitoringom" sve je izraženija, izjavila je članica izaslanstvaaustrijskih Zelenih na pregovorima u Hong Kongu HeidiRest-Hinterseer.
BEČ, 8. prosinca 2005. (Hina/APA) - Iako su parlamentarci i nevladine organizacije uključeni u pregovore o liberalizaciji trgovine u sklopu Svjetske trgovinske organizacije (WTO), potreba za "demokratskim monitoringom" sve je izraženija, izjavila je članica izaslanstva austrijskih Zelenih na pregovorima u Hong Kongu Heidi Rest-Hinterseer.

Zeleni zahtijevaju i ocjenu učinkovitosti mjera koje je WTO dosad uveo, ukazujući na velika sredstva uložena u njihovu primjenu.

Što se tiče pregovora o trgovini poljoprivrednim proizvodima, Rest-Hinterseer smatra da bi u prvom planu i dalje trebalo biti suvereno pravo svake države da sama odlučuje o prehrambenim namirnicama.

Kao što je bio slučaj i u Seattleu, Dohi i Cancunu, poprištima dosadašnjih ciklusa pregovora o liberalizaciji trgovine, i u Hong Kongu će biti nazočni brojni predstavnici parlamenata pojedinih zemalja.

Međunarodna trgovina neposredno utječe na život stanovništva, socijalnu stabilnost i okoliš pa treba zajamčiti da predstavnicima građana bude osiguran uvid u procese odlučivanja u WTO-u, naglasila je zastupnica austrijskih Zelenih.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙