FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MPŠVG: pojačana kontrola pjenušaca

ZAGREB, 7. prosinca 2005. (Hina) - Državni inspektorat u suradnji saZavodom za vinarstvo i vinogradarstvo započet će pojačanu kontrolupjenušavih vina na hrvatskom tržištu, a kako su izvijestili izMinistarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, ta ćekontrola obuhvatiti sve vrste pjenušavih vina, svih pakiranja i svihuvoznika.
ZAGREB, 7. prosinca 2005. (Hina) - Državni inspektorat u suradnji sa Zavodom za vinarstvo i vinogradarstvo započet će pojačanu kontrolu pjenušavih vina na hrvatskom tržištu, a kako su izvijestili iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, ta će kontrola obuhvatiti sve vrste pjenušavih vina, svih pakiranja i svih uvoznika.

Posebno će se, napominju, kontrolirati pjenušci koji se prodaju po izuzetno niskim cijenama.

Prema podacima iz Ministarstva, ukupno je registrirano 19 uvoznika koji su tijekom 2005. godine na tržište plasirali 406.491 litru pjenušaca.

Uvoz unutar odobrenih kvota iznosio je 256.642 boce raznih pakiranja, a izvan kvota je uvezeno 284.086 boca.

Uvozi se uglavnom iz Italije, Austrije, Francuske, Njemačke, Španjolske i Slovenije.

U Ministarstvu ističu kako se nadzor provodi tijekom cijele godine, a u nadolazeće predblagdansko vrijeme će se zbog veće potrošnje pjenušaca pojačati.

Tijekom ove godine s granice su vraćene pošiljke koje su ukupno sadržavale 3.624 boce. Od toga je bilo 1.344 boca "Spumante"- pjenušaca iz Italije. Razlog je bio što je pjenušac oksidirao, tj. bio degradiran s nečistim mirisom.

Vraćeno je i 2.280 boca "Gran cremee", također talijanskog pjenušca, kod kojeg tlak u bocama nije bio odgovarajući.

Kontrola će obuhvatiti uvoz unutar kvota koje prati certifikat o ispravnosti, ali i izvan kvota za koje certifikat izdaje Zavod za vinarstvo i vinogradarstvo.

(Hina) xpp/xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙