FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Kini zbog politike kontrole rađanja živi 90 milijuna "malih imperatora"

PEKING , 15. studenog 2005. (Hina/AFP) - Otkad je u Kini prijedvadesetak godina uvedena politika kontrole rađanja, u toj je zemljirođeno 90 milijuna jedinaca, izvijestio je u utorak kineski list"Beijing News" pozivajući se na statističke podatke.
PEKING , 15. studenog 2005. (Hina/AFP) - Otkad je u Kini prije dvadesetak godina uvedena politika kontrole rađanja, u toj je zemlji rođeno 90 milijuna jedinaca, izvijestio je u utorak kineski list "Beijing News" pozivajući se na statističke podatke.

Jedno dijete, koje Kinezi često zbog razmaženosti nazivaju "mali imperator", živi isključivo u gradu, jer je obiteljima koje žive na selu dopušteno imati dvoje djece, posebno ako se prvo rodi djevojčica.

Prema podacima Državnog povjerenstva za planiranje obitelji, 2010. u Kini bi trebalo živjeti 1,37 milijardi stanovnika, u odnosu na 1,30 milijardi koliko ih ondje živi sada, ako se s jednakim uspjehom nastavi provoditi kontrola rađanja. Bez primjene takve politike u Kini bi danas živjelo 400 milijuna stanovnika više, stoji u priopćenju Povjerenstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙