FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pojačane kontrole na graničnim prijelazima u Brčkom i Orašju

ORAŠJE/BRČKO,, 12. studenog 2005. (Hina) - Pripadnici snaga EUFOR-a uBiH su u petak između 21 i 23 sata postavili kontrolne točke nagranične prijelaze Brčko i Orašje.
ORAŠJE/BRČKO,, 12. studenog 2005. (Hina) - Pripadnici snaga EUFOR-a u BiH su u petak između 21 i 23 sata postavili kontrolne točke na granične prijelaze Brčko i Orašje.

Za ostale prijelaze nema najava, ali se pretpostavlja da se pripadnici EUFOR-a nalaze na svim graničnim prijelazima u Posavini (Bosanski Šamac i Bosanski Brod).

Na graničnim prijelazima Orašje i Brčko obavljaju kontrolu osobnih automobila koji prelaze državnu granicu BiH i to nasumičnim izborom vozila.

Putnici koji su oko 23,30 sati prelazili državnu granicu u Brčkom i Orašju navode da su im pripadnici EUFOR-a djelomično pretresli automobile, ne navodeći što traže.

Putnici napominju kako je osoblje EUFOR-a bilo krajnje ljubazno, ali je bilo određenih problema u komunikaciji, jer u ophodnjama EUFOR-a nije bilo prevoditelja, pa je sporazumijevanje bilo na engleskom jeziku.

Za sada iz sjedišta EUFOR-a nema izjava o razlozima pojačane kontrole posavskih graničnih prijelaza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙