FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Olimpijski plamen stigao u Rim

RIM, 7. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Nakon desetodnevne turneje poGrčkoj olimpijski plamen, kojim će se 10. veljače upaliti olimpijskavatra na ZOI u Torinu, stigao je danas u Rim.
RIM, 7. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Nakon desetodnevne turneje po Grčkoj olimpijski plamen, kojim će se 10. veljače upaliti olimpijska vatra na ZOI u Torinu, stigao je danas u Rim.

Dragocjeni teret u rimsku zračnu luku Ciampino iz Atene je dopremio transportni zrakoplov talijanske vojske C-130. Neposredno prije dolaska olimpijskog plamena u Italiju rimska zračna luka je dva sata bila zatvorena zbog dojave o podmetnutoj bombi.

Lanterna s olimpijskim plamenom iz zračne luke Ciampino prevezena je u predsjedničku palaču Quirinale, a sutra će, uz pomoć plamena iz lanterne, talijanski predsjednik Carlo Azeglio Ciampi upaliti olimpijsku baklju.

Prvi nositelj baklje na talijanskom tlu bit će olimpijski prvak u maratonu Stefano Baldini. Nositelji baklje će u četvrtak obići mnoge rimske znamenitosti, a u Vatikanu će baklju blagosloviti papa Benedikt XVI.

U petak olimpijska baklja kreće na put po Italiji, koji će trajati dva mjeseca. Na tom putu, dugačkom 11.000 km, proći će kroz 140 gradova. U Maranellu će je provozati u Ferrarijevom bolidu, dok će kroz Veneciju proći u gondoli.

Olimpijski plamen, koji je danas stigao u Rim, upaljen je 27. studenoga u drevnoj Olimpiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙