FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Pupovac ne vjeruje u brz povratak izbjeglica

SUBOTICA, 6. prosinca 2005. (Hina) - Potpredsjednik Samostalnedemokratske srpske stranke (SDSS) i saborski zastupnik Milorad Pupovacizjavio je za novosadski "Građanski list" od utorka da ne vjeruje daće Hrvatska do kraja iduće godine riješiti probleme izbjeglih.
SUBOTICA, 6. prosinca 2005. (Hina) - Potpredsjednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) i saborski zastupnik Milorad Pupovac izjavio je za novosadski "Građanski list" od utorka da ne vjeruje da će Hrvatska do kraja iduće godine riješiti probleme izbjeglih.

List podsjeća da je zagrebački "Vjesnik" objavio da će se povratak izbjeglica i prognanih osoba u Hrvatskoj završiti do kraja iduće godine, te da je OESS ocijenio kako je Hrvatska u tome napravila znatan napredak u posljednjih godinu dana. Pupovac, međutim, za novosadski dnevnik ističe kako su takve optimistične izjave "možda samo dio marketinga pred početak pregovora o pridruživanju Hrvatske EU".

"Obnova kuća i sređivanje otuđene imovine izbjeglih zadaća je triju zemalja koje su potpisale sporazum s međunarodnim organizacijama. Hrvatska vlada, međutim, nije ostavila realan rok za rješavanje svih otvorenih pitanja u vezi s povratkom ili obnovom kuća", izjavio je potpredsjednik SDSS-a.

Po njegovim riječima, postoji još preko 100.000 izbjeglih koji su u SCG, preko 20.000 koji su u BiH i velik broj njih u trećim zemljama, i zato je "nemoguće stvoriti pretpostavke da se toliki broj ljudi može vratiti u Hrvatsku".

Pupovac je nagovijestio da SDSS neće podržati izjave hrvatske vlade da će se u sljedećih 365 dana svi ti problemi riješiti.

Do istoga datuma, kako prenosi vojvođanski "Dnevnik", u Srbiji bi trebali biti zatvoreni svi kolektivni centri za izbjeglice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙