FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biciklizam: dopingiran Roberto Heras

MADRID, 8. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Jedan od najboljihbiciklista svijeta Španjolac Roberto Heras suspendiran je zboguzimanja dopinga na ovogodišnjoj utrci Vuelti, priopćila je Herasovamomčad Liberty Seguros.
MADRID, 8. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Jedan od najboljih biciklista svijeta Španjolac Roberto Heras suspendiran je zbog uzimanja dopinga na ovogodišnjoj utrci Vuelti, priopćila je Herasova momčad Liberty Seguros.

Četverostruki pobjednik Vuelte optužen je za uzimanje krvnog dopinga kroz eritropoetin (EPO), a nalazi su uzeti tijekom 20. etape Vuelte. Momčad Liberty Seguros isprva se nije oglasila nakon nalaza od Međunarodne biciklističke federacije (UCI), ali je naposljetku to ipak učinila jer su vijest doznali novinari.

Heras će izbjeći suspenziju ukoliko B-nalaz bude negativan, što će se znati krajem studenoga, no ukoliko test bude opet pozitivan 31-godišnji Španjolac bit će suspendiran na najmanje dvije godine i bit će izbačen iz momčadi.

Heras se smatra jednim od najboljih penjača u svijetu, a do 2003. je vozio za US Postal zajedno sa Lanceom Armstrongom, kojeg je L'Equipe nedavno optužio za doping.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙