FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grabar Kitarović o važnosti pretpristupnog programa IPA

ZAGREB, 14. studenog 2005. (Hina) - Pretpristupni program IPA je vrlovažan u budućim aktivnostima Hrvatske vezanim uz pridruživanjeEuropskoj uniji budući da će u sljedećoj Financijskoj perspektivi EU-au razdoblju od 2007. do 2013. on zamijeniti sadašnje pretpristupneprograme PHARE, ISPA, SAPARD i CARDS, izjavila je u ponedjeljak uZagrebu ministrica vanjskih poslova i europskih integracija KolindaGrabar Kitarović.
ZAGREB, 14. studenog 2005. (Hina) - Pretpristupni program IPA je vrlo važan u budućim aktivnostima Hrvatske vezanim uz pridruživanje Europskoj uniji budući da će u sljedećoj Financijskoj perspektivi EU-a u razdoblju od 2007. do 2013. on zamijeniti sadašnje pretpristupne programe PHARE, ISPA, SAPARD i CARDS, izjavila je u ponedjeljak u Zagrebu ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar Kitarović.

Ona je pojasnila na konferenciji za novinare, koju je održala zajedno sa šefom Delegacija Europske komisije u Republici Hrvatskoj Vincentom Degertom, da će se IPA program sastojati od pet komponenti: razvoja institucija, prekogranične suradnje, regionalnog razvoja, razvoja ljudskog potencijala i ruralnog razvoja.

Da bi prešla na IPA program, nastavila je ministrica, Hrvatska mora ispuniti određene zadatke. To su organiziranje središnjeg koordinacijskog tijela za program IPA, uspostava upravnih direkcija i provedbenih agencija za svaku od komponenti programa, akreditacija provedbenog sustava, pregovaranje Okvirnog sporazuma o provedbi programa IPA i izrada programskih dokumenta za taj program.

U dvodnevni posjet Hrvatskoj u ponedjeljak stiže 16 predstavnika Europske komisije iz četiri različite opće uprave. Oni će tijekom poslijepodneva prezentirati Vladi RH glavne elemente programa IPA.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙