FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministarstvo zdravstva utvrdilo nedostatke u radu Centra za socijalnu skrb u Vinkovcima

ZAGREB, 6. prosinca 2005. (Hina) - Povjerenstvo Ministarstva zdravstvautvrdilo je propuste i nedostatke u radu Centra za socijalnu skrb uVinkovcima jer nije pravodobno proveo obiteljsko-pravnu zaštitu uvinkovačkoj obitelji Marijane Posavac, u kojoj je umrlo šestomjesečnodijete, priopćeno je danas iz Ministarstva.
ZAGREB, 6. prosinca 2005. (Hina) - Povjerenstvo Ministarstva zdravstva utvrdilo je propuste i nedostatke u radu Centra za socijalnu skrb u Vinkovcima jer nije pravodobno proveo obiteljsko-pravnu zaštitu u vinkovačkoj obitelji Marijane Posavac, u kojoj je umrlo šestomjesečno dijete, priopćeno je danas iz Ministarstva.

U priopćenju, koje je potpisao ministar Neven Ljubičić, navodi se da je Povjerenstvo provelo nadzor rada 3. i 4. prosinca te radi otklanjanja propusta izradilo prijedlog mjera, nositelje i rokove njihovog izvršenja kako bi se uklonili nedostaci u radu Centra.

Također se ističe da će svi odgovorni koji ne budu poduzeli mjere iz svoje nadležnosti biti sankcionirani.

Ministarstvo je provelo nadzor nakon što su mediji potkraj prošlog tjedna objavili da je u stanu u vinkovačkom naselju Zagrebački blok pronađeno mrtvo šestomjesečno dijete.

Mediji su tada izvijestili da je obdukcijom utvrđeno kako je dijete bilo neuhranjeno, da je umrlo od posljedica nebrige i zanemarivanja, te da je policiju o smrti djeteta izvijestio stariji, petogodišnji, brat.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙