FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministarstvo zdravstva saznalo za smrt novorođenčeta iz Vinkovaca

ZAGREB, 2. prosinca 2005. (Hina) - Ministarstvo zdravstva i socijalneskrbi provodi upravni nadzor u Centru za socijalnu skrb u Vinkovcimazbog sumnje da Centar nije pravodobno proveo obiteljsko-pravnu zaštituu vinkovačkoj obitelji Marijane Posavac, u kojoj je umrlo šestmjesečnodijete, priopćeno je večeras iz Ministarstva.
ZAGREB, 2. prosinca 2005. (Hina) - Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi provodi upravni nadzor u Centru za socijalnu skrb u Vinkovcima zbog sumnje da Centar nije pravodobno proveo obiteljsko-pravnu zaštitu u vinkovačkoj obitelji Marijane Posavac, u kojoj je umrlo šestmjesečno dijete, priopćeno je večeras iz Ministarstva.

U priopćenju, koje je potpisao ministar Neven Ljubičić, kaže se da je o smrti šestmjesečnog djeteta iz Vinkovaca Ministarstvo doznalo iz medija i zatražilo od Centra za socijalnu skrb u Vinkovcima žurno pismeno izvješće o tome slučaju.

Iz izvješća Centra bilo je vidljivo da je obitelj Marijane Posavac od 18. ožujka 2005. korisnik prava na pomoć za uzdržavanje vinkovačkog Centra za socijalnu skrb.

Ministarstvo navodi, pozivajući se na izvješće Centra, kako postoji sumnja da Centar nije pravodobno proveo obiteljsko-pravnu zaštitu u obitelji Marijane Posavac.

Kako bi se utvrdila moguća postupovna nezakonitost, u tijeku je upravni nadzor u Centru za socijalnu skrb, o rezultatima kojega će javnost biti pravodobno izvješćena, kaže se u priopćenju.

Mediji su potkraj prošlog tjedna objavili da je u stanu u vinkovačkom naselju Zagrebačkom bloku pronađeno mrtvo šestmjesečno dijete te neslužbenu obavijest da je obdukcijom utvrđeno da je dijete bilo neuhranjeno, da je umrlo od posljedica nebrige i zanemarivanja, te da je policiju o smrti djeteta izvijestio njezin stariji, petogodišnji, brat.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙