FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završila 42. javna dražba prava na Varaždinskoj burzi

ZAGREB, 7. studenog 2005. (Hina) - Završila 42. javna dražba prava naVaraždinskoj burzi
ZAGREB, 7. studenog 2005. (Hina) - Završila 42. javna dražba prava na Varaždinskoj burzi

HINA - Financijski servis

Na Varaždinskoj burzi danas je završen drugi dio 42. javne dražbe za Prava, a ukupno je na dražbi prodano 27 udjela u društvima iz portfelja Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) te je ostvaren ukupni promet od 3,21 milijuna Prava, što je 277,98 posto više u odnosu na početnu vrijednost prodanih udjela, izvijestila je danas Varaždinska burza.

Najveći porast cijene u drugom dijelu, dražbe, ujedno i u cijeloj dražbi, ostvario je udio od 3,84 posto dioničkog društva Luke Dubrovnik, čak 2404 posto. Dražbovanje za tu tvrtku trajalo je dva dana, 4. i 7. listopada, a u njemu je sudjelovalo čak osam kupaca.

Više os 5 posto temeljnog kapitala prodano je u društvima Tehnocentar iz Dubrovnika (7,36 posto temeljnog kapitala), te u Zavodu za krumpir iz Stare Sušice (5,11 posto temeljnog kapitala).

Najveći promet ostvarila je splitka brokerska kuća Fintrade u iznosu od 1,43 milijuna Prava kupnjom dva paketa, a slijede varaždinske FIMA vrijednosnice sa 1,03 milijun Prava, dok je treći varaždinski Rast.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙