FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Virgin nije odustao od Kine

ŠANGAJ, 5. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Vlasnik Virgin GroupaRichard Branson izjavio je da kompanija nije odustala od nastojanjanajavljenih prije godinu dana o stjecanju udjela u kineskom, najvećemtržištu mobilnih komunikacija na svijetu.
ŠANGAJ, 5. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Vlasnik Virgin Groupa Richard Branson izjavio je da kompanija nije odustala od nastojanja najavljenih prije godinu dana o stjecanju udjela u kineskom, najvećem tržištu mobilnih komunikacija na svijetu.

Branson je prošlog prosinca objavio da njegova kompanija pregovara s jednim kineskim telekomunikacijskim operaterom o ulaganju 300 milijuna dolara u joint venture na kineskom tržištu. Nije želio navesti ime potencijalnih partnera ali je jedan list objavio da bi posrijedi mogao biti China Telecom Corp., najveći operater na području fiksne telefonije, i China Unicom, drugi po veličini kineski mobilni operater.

Ogranak Virgina za mobilnu telefoniju Virgin Mobile Holdings sklopio je slične poslove na američkom i australskom tržištu, uspostavivši savez s postojećim operaterima i potom preprodajući usluge pod firmom Virgin Mobilea.

Branson je naglasio da je njegova kompanija i dalje zainteresirana za Kinu iako njegov projekt na tom tržištu neće moći funkcionirati poput tradicionalnog operatora mobilne virtualne mreže, budući da kineski zakoni ne dopuštaju tu mogućnost.

"Takve se stvari polako odvijaju. Vjerujem da ćemo moći napraviti nešto u sljedećih godinu-dvije", kazao je.

Kina je najveće tržište mobilnih komunikacija u svijetu s 383 milijuna klijenata koje opslužuju Unicom i China Mobile.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙