FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Japan i Kina zajedno uklanjaju oružje iz 2. svjetskog rata

TOKIO, 3. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Japan i Kina dogovorili suosnivanje zajedničkog povjerenstva za rješavanje problema kemijskogoružja koje je japanska imperijalna vojska ostavila na teritoriju Kinenakon Drugog svjetskog rata, pišu u subotu japanski mediji.
TOKIO, 3. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Japan i Kina dogovorili su osnivanje zajedničkog povjerenstva za rješavanje problema kemijskog oružja koje je japanska imperijalna vojska ostavila na teritoriju Kine nakon Drugog svjetskog rata, pišu u subotu japanski mediji.

Deseci Kineza ozlijeđeni su posljednjih godina u incidentima koji uključuju zaostalo kemijsko i drugo oružje iz Drugog svjetskog rata, što je samo jedan od problema iz tog razdoblja povijesti koji opterećuju kinesko-japanske odnose.

Mediji navode da su dvije zemlje odlučile osnovati zajedničko povjerenstvo koje bi operaciju čišćenja terena od zaostalog oružja dovršilo do 2012. godine.

Procjenjuje se da ima 400 tisuća komada zaostalog oružja, a cijeli financijski teret projekta, koji se procjenjuje na oko 800 milijuna dolara, preuzeo je Tokio.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙