FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kina ipak neće graditi zatvore za oboljele od AIDS-a

PEKING, 17. studenoga 2005. (Hina/Reuters) - Kina je u četvrtakopovrgnula tvrdnje da planira graditi zatvore samo za HIV-pozitivneosobe i oboljele od AIDS-a, kako bi spriječila širenje bolesti.
PEKING, 17. studenoga 2005. (Hina/Reuters) - Kina je u četvrtak opovrgnula tvrdnje da planira graditi zatvore samo za HIV-pozitivne osobe i oboljele od AIDS-a, kako bi spriječila širenje bolesti.

Državni list China Daily objavio je u ponedjeljak da će bogata južna pokrajina Guangdong sagraditi barem dva zatvora isključivo za slučajeve HIV/AIDS-a.

"Kina ne planira graditi specijalne zatvore za osuđenike oboljele od AIDS-a", rekao je glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Liu Jianchao u Pekingu.

"Kina će pojačati kapacitete u postojećim zatvorima kako bi se omogućili besplatni pregledi i liječenje zatvorenika koji imaju AIDS, čime će im se poboljšati zdravstvena skrb", dodao je.

Prema službenim podacima, u Kini je 840 tisuća slučajeva HIV/AIDS-a na 1,3 milijarde stanovnika, ali stručnjaci tvrde da je još barem milijun siromašnih poljoprivrednika samo u pokrajini Henanu zaraženo devedesetih kad se ilegalno trgovalo krvlju.

Vodeći kineski stručnjak za HIV nedavno je ponovio turobno upozorenje Ujedinjenih naroda da bi se broj slučajeva HIV/AIDS-a u Kini mogao do 2010. popeti na deset milijuna ne poduzmu li se djelotvorne mjere obuzdavanja zaraze.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙