FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hong Kong: Deseci tisuća u mimohodu za demokraciju

HONG KONG , 4. prosinca 2005. (Hina/dpa) - Deseci tisuća prosvjednikaokupili su se u nedjelju u Hong Kongu u parku Victoria prije početkamimohoda za demokraciju kojim će Peking pozvati na slobodne izbore utoj bivšoj britanskoj koloniji, izvijestile su agencije.
HONG KONG , 4. prosinca 2005. (Hina/dpa) - Deseci tisuća prosvjednika okupili su se u nedjelju u Hong Kongu u parku Victoria prije početka mimohoda za demokraciju kojim će Peking pozvati na slobodne izbore u toj bivšoj britanskoj koloniji, izvijestile su agencije.

Demonstranti će obići grad prosvjedujući zbog ograničenja izbornih reformi na čije će usvajanje 21. prosinca biti pozvani članovi parlamenta.

Parlamentarci koji se zalažu za demokratske promjene tvrde da reforme ne idu dovoljno daleko jer ne predviđaju točno vrijeme održavanja parlamentarnih izbora na tom području. Još nema točnih podataka o tomu koliko se ljudi odazvalo izborima, no organizatori tvrde da ih je oko 50.000.

Poseban poticaj prosvjednicima jutros je dala bivša zamjenica predsjednika Hong Konga Anson Chan. "Zajednica ovdje ima snažan osjećaj za demokraciju i parlamentarne izbore i nadamo se da ćemo ovim mimohodom uspjeti pokazati naše stajalište, a još se više nadamo da će uprava Hong Konga i središnja vlada poslušati naš glas. Naša namjera ni u kojem slučaju nije sukobiti te dvije uprave", rekla je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙