FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kineski astronauti - atrakcija hongkonškoga Disneylanda

HONG KONG, 28. studenoga 2005. (Hina/dpa) - Disneyland u Hong Kongu odponedjeljka će imati novu atrakciju jer će ga posjetiti kineskiastronauti koji se upravo vraćaju iz svemira.
HONG KONG, 28. studenoga 2005. (Hina/dpa) - Disneyland u Hong Kongu od ponedjeljka će imati novu atrakciju jer će ga posjetiti kineski astronauti koji se upravo vraćaju iz svemira.

Fei Junlong i Nie Haisheng koji sudjeluju u svemirskoj misiji s ljudskom posadom "sletjet" će u novi zabavni park u sklopu službenoga posjeta Hong Kongu.

Njih su dvojica u nedjelju stigli u Hong Kong u 30-članome izaslanstvu misije, a dočekala ih je dobrodošlica 32 tisuće ljudi koji su se okupili na hongkonškome stadionu.

Prvi čovjek Hong Konga Donald Tsang rekao je kako je veoma uzbuđen što će se upoznati s astronautima, znanstvenicima i drugim osobljem koje je pomoglo u radu svemirske misije.

"U samo 13 godina Kina je postala jedna od rijetkih zemalja s tehnologijom za organiziranje svemirskih letova s ljudskom posadom. Kao Kinez, ponosim se domovinom i njezinim uspjesima", rekao je Tsang.

Izaslanstvo se susrelo i s predstavnicima učenika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙