FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na riječkom Trgovačkom sudu utvrđena pronevjera novca

RIJEKA,18. studenoga 2005.(Hina) - U nadzoru financijsko-materijalnogposlovanja Trgovačkog suda u Rijeci za 2004., koje je proveo Odjel zaunutarnji nadzor Ministarstva pravosuđa, utvrđeno je da je uračunovodstvu tog suda pronevjeren novac te kako se osnovano sumnja daje pronevjerena svota znatno veća od one koja je utvrđena nadzoromMinistarstva, potvrdio je danas predsjednik Trgovačkog suda MiljenkoKurobasa.
RIJEKA,18. studenoga 2005.(Hina) - U nadzoru financijsko-materijalnog poslovanja Trgovačkog suda u Rijeci za 2004., koje je proveo Odjel za unutarnji nadzor Ministarstva pravosuđa, utvrđeno je da je u računovodstvu tog suda pronevjeren novac te kako se osnovano sumnja da je pronevjerena svota znatno veća od one koja je utvrđena nadzorom Ministarstva, potvrdio je danas predsjednik Trgovačkog suda Miljenko Kurobasa.

U izjavi za Hinu Kurobasa je rekao da konačna svota pronevjerena novca još nije utvrđena jer su djelatnici unutarnjeg nadzora Ministarstva poslovanje provjerili na manjem uzorku, odnosno slučajnu uzorku manjeg dijela poslovanja.

Predsjednik Suda Kurobasa kazao je danas da je još 4. studenoga, nakon prvih saznanja o pronevjeri, o tome pismeno izvijestio riječko Županijsko državno odvjetništvo, a 14. studenoga Odvjetništvu je dostavljena i popratna dokumentacija.

Kurobasa je rekao da do sada na Trgovačkom sudu nije pokrenut nikakav stegovni postupak, ali da je jedna osoba s višegodišnjim radnim stažom na Sudu, koja je povezana s nalazima Ministarstva, sama otkazala ugovor o radu.

Naglasio je da su sva financijska izvješća Trgovačkog suda bila dostavljana mjerodavnu ministarstvu, tako i ono za 2004., a da po nalazima državne revizije iz 1998. u radu računovodstva Suda nije bilo nepravilnosti.

Kurobasa je još dodao da na osnovi nalaza unutarnjeg nadzora Ministarstva pretpostavlja da su pronađene nepravilnosti trajale više godina te da su "nakon saznanja o nepravilnostima svi zaposlenici Suda bili šokirani".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙